Luchtveerbalgen

Eeltink Veertechniek levert uitsluitend A-merk luchtveerbalgen
Merken die zich ruimschoots hebben bewezen in de nieuwbouwmarkt. Dit waarborgt de kwaliteit die bus-, truck- en trailerconstructies wereldwijd van luchtveerbalgen eisen

   dealer certificate

luftfedergruppe

Een luchtveerbalg bestaat uit een zuiger en cilinder. Wanneer lucht wordt gecomprimeerd ontstaat druk. Bij het inveren van de balg perst de zuiger de aanwezige lucht samen in de cilinder en rolt de balg langs de rolzuiger af. De veerkracht (draagkracht) van een luchtveerbalg wordt bepaald door de diameter van de zuiger en de aanwezige overdruk in de luchtveerbalg. Hoe groter de diameter, hoe groter de draagkracht. Hoe minder lucht, hoe stugger de vering.

Tegenwoordig is luchtvering niet meer weg te denken in het weg- en railtransport en worden luchtveerbalgen ook gebruikt voor de vering van bv. truckcabines, chauffeur stoelen en vele andere technische toepassingen in transport, landbouw en industrie.

sticker conti 2014Continental-ContiTech, Phoenix, Primeride
In Nederland is Eeltink exclusief importeur van Continental-ContiTech, waaronder ook de productmerken Phoenix en Primeride vallen. ContiTech is één van de grootste luchtveerbalgenproducenten ter wereld. Zij produceren voor zowel de nieuwbouwmarkt (BPW, SAF, BOVA, MAN, FRUEHAUF, FLOOR, VANHOOL, MERCEDES, GIGANT, HENDRICKSON) als de vervangingsmarkt; van componenten tot complete luchtveersystemen.

Firestone, Goodyear, DunlopCF Gomma
Eeltink heeft een breed assortiment met een ruime diversiteit in merken – veelal op voorraad – waardoor snelle (nacht-)levering mogelijk. De hoge service en specialistische kennis van Eeltink – en haar gerenommeerde leveranciers – maken Eeltink Veertechniek een specialist op het gebied van veersystemen voor bus-, truck, trailer- en railtransport.

Replica's
Met de wereldwijde doorbraak van luchtvering in het beroepsgoederen- en personenvervoer is ook de vraag naar vervangende onderdelen wereldwijd toegenomen; daarmee ook het marktaanbod van replica's. Op het oog vergelijkbare onderdelen kunnen zich onder belasting onvoorspelbaar gaan gedragen in vergelijking met de originele onderdelen, wat ten koste gaat van veiligheid en levensduur.

Smartphone_App_Contitech.jpgQRcode_smartphone_app_ContitechOnline-catalogus ContiTech en Phoenix 
Met de online-catalogus van ContiTech en Phoenix doorzoekt u snel en eenvoudig de complete luchtveerbalgen-database. Door het invoeren van het OEnummer, concurrentnummer of de fabrikant vindt u de technische gegevens, tekeningen, toepassing en crossreferences van de luchtveerbalg die u zoekt. Door de QRcode hiernaast te scannen, is de online-catalogus ook bereikbaar via een app op uw smartphone.

ContinentalContitech Luchtveerbalgen DATABASE