Schokdempers

Eeltink Veertechniek beschikt over het complete assortiment schokdempers voor bus-, truck- en trailertransport
Van de lichtste bedrijfswagen tot de grootste vijfasserkipper. Ruime diversiteit in merken, grote voorraad én specials, voor de meest uiteenlopende toepassingen

Naast BTT dempers levert Eeltink ook stuurdempers, cabinedempers, schokdempers voor railtransport (Trein-Tram-Metro) en schokdempers voor toepassingen in de industrie en landbouw.

KONI BTT
KONIdemper_transKONI heeft een ongeëvenaarde ervaring en knowhow opgebouwd op het gebied van schokdempers. De directe betrokkenheid van KONI in speciale projecten zoals rally's en andere race activiteiten verbeterde ook de ontwikkeling van bus- truck- en trailerdempers, wat resulteerde in wereldwijde OEM-contracten met de meest toonaangevende bus-, truck- en trailerfabrikanten.

KONI schokdempers zijn zeer duurzaam. Voor de levensduur van een trailerdemper is 1 miljoen km. geen uitzondering. De mogelijkheden tot aanpassingen en vervangende bushkits verlengen de levensduur nog meer, wat KONI schokdempers de voordeligste demper per kilometer maakt. Eeltink Veertechniek is sinds 2001 exclusief distributeur van KONI-BTT-schokdempers in Nederland.

DEMPER AFSTELLEN (video)
 

Meetinstructie_schokdemper_transIdentificatie originele onderdeelnummer
Voor een snelle en correcte afhandeling van een vraag of een bestelling, is het van belang het originele onderdeelnummer van de schokdemper te achterhalen. Dit nummer is ingeslagen onderaan de stofkap of onderaan het oliereservoir

Versleten of beschadigd
Versleten of beschadigde schokdempers geven banden minder grip op de weg, waardoor het stuur kan gaan trillen en het voertuig onvoorspelbaar wordt in een bocht. Bij het remmen zal het voertuig naar voren "wiegen" en de remafstand vergroten. Andere aanwijzingen die aandringen op vervanging van de schokdempers zijn ongelijke slijtage van de banden, gevoeligheid voor zijwind en olielekkage uit de schokdemper.