Veren

Voor élk type bus, truck of trailer heeft Eeltink Veertechniek een passende veer. Meer dan 1500 soorten, uit voorraad leverbaar
Nieuwbouw? Vervangen? Aanpassen? Verzwaren? Repareren? Eeltink Veertechniek biedt pasklare oplossingen en specialistisch maatwerk

Bladveren Eeltink VeertechniekBladveren maken gebruik van de doorbuiging van één of meerdere lagen op elkaar gestapelde veren-staalbladen. Bladveren zijn relatief eenvoudig te repareren en te versterken. Door het lineaire karakter van bladvering, de zwaarte en het risico op corrosie wordt deze tegenwoordig steeds minder toegepast en maakt bladvering sinds 1973 ruimte voor de paraboolvering.

Paraboolveren Eeltink VeertechniekParaboolveren geven veersystemen aanzienlijk meer comfort en stabiliteit dan de klassieke bladveren. Een geavanceerde computergestuurde wals “verjongt” het veerblad naar de uiteinden toe waardoor een optimale constante spanningsverdeling bereikt wordt. Bij eenzelfde laadcapaciteit kan volstaan worden met minder bladen per veersysteem. Paraboolveren zijn lichter (30%), eenvoudiger te monteren en hebben een langere levensduur.

Draagveren | Lenkers | Veerjukken | Eeltink VeertechniekDraagveren (lenkers/veerjukken) zijn onderdeel van een stil, comfortabel, modern luchtveersysteem waarbij de lenker fungeert als geïntegreerde rolstabilisator en geleide arm voor de as. De draagveer zorgt voor optimale stabilisatie en absorptie van remkrachten.

Schomäcker Federnwerk GmbH
Hoewel Eeltink ook nog zelf bladveren produceert, repareert én versterkt , is Eeltink Veertechniek exclusief importeur van Schomäcker Federnwerk GmbH voor Nederland. Kwaliteitsveren, volledig gemechaniseerd vervaardigt met modernste state-to-the-art technolgie. Schomäcker exporteert aan meer dan 50 landen wereldwijd.

Identificatie en meetinstructie
Voor een snelle en correcte afhandeling van een vraag of een bestelling, is het van belang het originele onderdeelnummer en enkele maten van de veer te achterhalen.